• "Voor het vestigingsklimaat is het belangrijk dat groen wordt gekoesterd"04.12.2013

  VVD Den Haag schrijft in haar verkiezingsprogramma ‘Meer stad, minder gemeente’ dat voldoende en goed onderhouden groen een stad tot een aantrekkelijke plek maakt om te wonen. Volgens de partij is het dus belangrijk voor het vestigingsklimaat dat het Haagse groen wordt gekoesterd.

  Dit betekent dat de gemeente moet zorgen dat grote groengebieden, zoals het Zuiderpark, het Haagse Bos en het Westbroekpark, er mede vanwege hun toeristische functie goed bij liggen. En dat de plantsoenen en 115.000 straatbomen in de wijken goed worden onderhouden. Waar dat kan, worden extra bomen geplant. Daarnaast wil de VVD het achterstallig onderhoud van parken en plantsoenen aanpakken. De subsidie voor groene daken wordt, als het aan de partij ligt, vroegtijdig stopgezet en de vrijgekomen subsidie wordt ingezet voor extra bomen, groen en speelvoorzieningen.

  Faciliteren
  Verder staat te lezen dat bij de aanleg van bomen en planten bijvoorbeeld gekozen kan worden voor groen dat weinig onderhoud behoeft. Ook moet de gemeente Den Haag het zoveel mogelijk faciliteren als Hagenaars zelf willen investeren in meer groen in de buurt, door middel van snippergroen (zoals bloemenperkjes en bloembakken) aan hen te verkopen of door het te laten adopteren.

  - Lees hier het volledige programma »
  - Meer info over voor de waarde van groen voor de gemeenteraadsverkiezingen »

   

  « ga terug